Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu Radovljica

Vikend pred začetkom kolesarske dirke po Franciji je na severni polobli že tradicionalno rezerviran za državna prvenstva. V Sloveniji je bila športna javnost zadnji junijski dan usmerjena predvsem na dirko članov in kolesarjev do 23 let. Organizatorji iz KK Bled in KK Gorje so poskrbeli za zelo zanimivo traso z zahtevnim osrednjim vzponom na Dobrave, kjer se je zbralo ogromno navijačev. Sedem krogov in 150 km je poskrbelo za konkretno selekcijo in le najbolj vzdržljivi so prišli do cilja.

Potek dirke je bil precej neobičajen, saj je zmagovalec Domen Novak  (Bahrain Merida) s skupino šestih kolesarjev pobegnil že v prvem kilometru. Izjemno je kolesaril celotno progo, v zadnjem krogu pa se je otresel še Katrašnika in Kumpa (Adria Mobil) in tako suvereno osvojil majico državnega prvaka.

Tadej Pogačar je večji del dirke kolesaril v drugi skupini kjer so ostali samo še Primož Rogljič (Jumbo Visma) ter Matej Mohorič in Luka Pibernik (oba Bahrain Merida). Skozi celotno dirko je bil aktiven, vendarle pa proti številčni premoči ekipe Bahrain-Meride in zgodnjega bega, ki je bil na koncu uspešen ni mogel poseči po stopničkah.

»Dirka je bila zares zahtevna z visokimi temperaturami in izredno močno ekipo Bahraina. Beg je bil uspešen in ga žal nismo uspeli ujeti. Sam sem na koncu osvojil 7. mesto in sem zadovoljen. S tem sem zaključil tudi zelo uspešen prvi del sezone.«,

je konec prvega dela sezone komentiral Tadej Pogačar.

Slovenian National Championships                               

Radovljica hosted Slovenian Nationals in Road Cycling. From junior races to women and men elite we witnessed spectacular one day racing. Racing lap was very tough with many climbs and sketchy descents.

Domen Novak from Bahrain-Merida is a new Slovenian Champion, who managed to escape in the very first kilometer of the race. They built fine gap and in the final part of the race he dropped Gašper Katrašnik and Marko Kump to win solo.

Tadej Pogačar was racing strong with Matej Mohorič and Primož Roglič, but they could not handle the breakaway and in the finale took 7th place.

“It was very nice course with lots of climbing, but the sun and heat added something to tired legs. I tried to raced hard but in the end it was enough for seventh. I am satisfied, there will be more chances in coming years. After all competitions I need some break and then I will start with some altitude training to prepare for second part of the season.”

Tadej Pogačar