Z današnjim dnem je Avto Cerar iz Kamnika, ki zastopa blagovno znamko SEAT, postala uradi sponzor Tadeja Pogačarja. Druženje s Tadejem in slavnostni dogodek je potekal v Avto Cerar ob kamniški obvoznici. Ob tej priložnosti je naš kolesar dobil v uporabo osebni avtomobil znamke SEAT Leon ST-FR.

»To, da ne moremo združiti politike in športa, nam je jasno že od nekdaj. Toda spustiti priložnost, ki nam jo je na dlani prinesel Tadej, bi bilo škoda. Vsak šport na profesionalni ravni si zasluži spoštovanje in zakaj bi kolesarstvo s tako uspešnimi kolesarji, kot jih imamo ta hip v Sloveniji, ostajalo v ozadju. Zakaj se v svetu nogometa, tenisa in nekaterih drugih športov vrtijo milijarde? Odgovor je enostaven; zato ker se je šport povezal z »biznisom« oziroma drugače povedano, šport je postal biznis! In zaradi tega smo se v naši Avtohiši Cerar odločili, da podpremo mladega in perspektivnega športnika ter mu v uporabo namenimo osebno vozilo SEAT Leon, s katerim se bo lažje odpravljal na treninge, dirke in letališča, kamor ga pot najpogosteje zanese,« je povedal direktor podjetja g. Igor Jeretina.

S tem dejanjem smo dokazali, da se da tudi v kolesarskem svetu združiti šport in posel. Poleg Tadeja, ki nam je odgovoril in razjasnil nekaj vprašanj, smo imeli priložnost gostiti tudi njegove starše in njegovega dolgoletnega trenerja Miho Koncilijo. Kratko slovesnost in primopredajo vozila pa je popestril tudi obisk nadobudnih mladih kolesarjev KD Calcit iz Kamnika, ki jih je Tadej nagradil s svojim avtogramom in bidoni. Prijeten večer se je zaključil z druženjem ob hrani in pijači.

»Hvala Avto Cerar za sprejem in avto« pa je na koncu v izreku zahvale povedal Tadej.

Več o samem dogodku pa si lahko pogledate v spodnji foto galeriji.

Foto: Alen Milavec