V soboto 27.2 se je zaključila dirka po ZAE. Zame in za ekipo je bila nadvse uspešna. Rdeča majica za zmago v generali razvrstitvi, bela majica za najboljšega mladega kolesarja, etapna zmaga v 3. etapi ter naslov najboljše ekipa na dirki. Le kaj bi si želeli več? Predvsem pa smo se kot ekipa na domačem terenu pokazali v najboljši možni luči in tudi odzivi »domače« javnosti so bili izredni. Za kolesarstvo smo v tem delu sveta naredili največ kar je sploh mogoče. Z zmago na dirki po ZAE sem uspel izpolniti svoj prvi veliki cilj sezone.

V soboto zvečer smo skupaj s celotno ekipo (tekmovalci in spremljevalno osebje) lahko proslavili zmago ob večerji v enem izmed hotelov v Dubaju, saj so bili leti proti Evropi rezervirani šele za naslednji dan – nedeljo. Tako smo res lahko nekaj ur skupaj uživali, se malce poveselili ter proslavili prvo zmago UAE Team Emirates na domačih tleh.

Že naslednji dan je večina odšla proti domu, sam pa sem skupaj z Gavirio in Formolo-m ostal v ZAE zaradi sponzorskih obveznosti. Tako smo se v nedeljo zjutraj na kolesih zapeljali v predele Abu Dhabi-ja (Aldar Properties) skupaj z njihovim direktorjem in po napornih dneh dirkanja je bil to kar užitek in sprostitev, saj ni bilo treba »pritiskat« do konca. Popoldne pa smo imeli na Yas Marina Circuit tudi nekaj sponzorskih obveznosti v smislu »meet-and-greet«. Za tem je bila za amaterske kolesarje organizirana kvalifikacijska dirka. Najboljši v posameznih skupinah so se kvalificirali v finale in se potem lahko pomerili z nami – Gavirio, Formolo, Mirzo in menoj. Dogodek je navkljub vsem omejitvam potekalal v prijetnem in »navijaškem« vzdušju.

Po opravljenih sponzorskih obveznostih je sledila pot do Dubaja, kratek oddih v hotelu in potem nočni let proti domu. V ponedeljek sem se po prihodu domov najprej dobro naspal, saj je bila nedelja kar precej naporna in polna aktivnosti, ki jih sam še vedno nisem povsem vajen. Ta teden je bil namenjen krajši regeneraciji in pripravam za sobotno dirko »Strade Bianche«…. se beremo kmalu.

Foto: Fizza