Druga etapa se je začela v Mariboru in po 146 km končala v Celju. Bila je še bolj razgibana in po profilu težja od prve. Zopet je prišlo do pobega, ki pa je bil do zadnjega vzpona na Svetino predvsem po zaslugi Tadejeve ekipe UAE Emirates nevtraliziran. Vzpon je Tadej začel v ospredju in tempo je bil kljub veliki vročini in sparini ubijalski. Že po 2. km je spredaj ostala skupinica s sedmimi kolesarji med katerimi je bil tudi Tadej skupaj s klubskim kolegom Diegom Ulissijem. Prav slednji je tempo z dvema napadoma še dvignil in temu tudi Tadej ni mogel slediti.

Vrh Svetine je prvih pet prečkalo ca. 20 sekund pred Tadejem. Esteban Chaves je na spustu celo dvakrat padel, a se uspel pridružiti ostalim spredaj. Tadeja je ujela skupina, v kateri je sta bila tudi Jan Polanc in Luka Mezgec in skupaj so nadaljevali proti cilju. Pred Celjem se jim je uspel priključiti tudi Grega Bole. Ker je prva skupinica zadnji kilometer preveč taktizirala, jih je skupina s Tadejem ujela in Mezgec je s pomočjo Chavesa uspel odlično zaključiti etapo in je zasluženo slavil. Drugi je bil Grega Bole. Tadej je ciljno črto prečkal kot deveti.

»Zopet zelo naporen in vroč dan. Tempo na zadnji klanec je bil peklenski in sam sem šel preveč v rdeče. K sreči je bil spredaj Ulissi, tako da smo imeli kot ekipa vse pod kontrolo.
Jutri je nov dan in nič še ni odločeno.«

Tadej Pogačar