Današnja novinarska konferenca na Ljubljanskem gradu je bila uvod v jutrišnji spektakel s štartom 1. etape iz Ljubljanskega Kongresnega trga ob 12.15 uri. Na novinarsko konferenco je bil povabljen tudi Tadej Pogačar, ki je skupaj z ekipnim kolegom Janom Polancem in Luko Mezgecom odgovarjal na novinarska vprašanja. Tadej se dobro počuti in komaj čaka, da se dirka začne, obenem pa upa tudi na bučno podporo navijačev ob progi.

Tokratna dirka sestavljena iz petih etap v skupni dolžini 808 km, se bo končala v nedeljo v Novem mestu. Pregled etap pokaže, da bo vsaj na papirju sodeč vsak dan težje, odločilni pa bosta verjetno tretja in četrta etapa. Tretja s ciljem v Idriji in četrta s ciljem v Ajdovščini. Tudi tokrat bo dirko prenašala televizija (SLO 2 in Eurosport 1) v skupnem obsegu ca. 10 ur. V pretekli izvedbi si je dirko neposredno in posredno ogledalo preko 40 milijonov ljudi. Tudi tokrat bo prenos potekal v 120 držav iz celega sveta, kar bo za Slovenijo velika promocija. Na štartu je prijavljeno 129 kolesarjev iz 19 ekip.

Zelena majica za katero se bo boril Tadej predstavlja tudi ekološko noto ter promocijo Slovenije kot naravi prijazne dežele. Ljudem iz celega sveta sporoča, da se še kako zavedamo problematike onesnaževanja našega planeta in se proti temu tudi aktivno udejstvujemo.