Tadej Pogačar se je na cestni dirki 92. svetovnega prvenstva odrezal najbolje od vseh slovenskih tekmovalcev in na koncu zasedel 18. mesto. Vremenske razmere so domala krojile razplet dirke od začetka do konca. Aktivni so bili vsi slovenski kolesarji, saj sta se v začetku v begu znašla Primož Roglič in Jan Polanc.

Hitro po prihodu na zaključen krog, dolg dobrih 14 kilometrov so bili ujeti in od takrat naprej je bila selekcija vse hujša. Zmago je presenetljivo osvojil Danec Mads Pedersen pred Italijanom Trentinom. Iz kroga v krog se je krčila skupina, odpadali so tudi Slovenci, vse do zadnjega, Tadeja Pogačarja. Še enkrat več je pokazal, da je izjemen kolesar, vsestranski, nanj lahko v prihodnosti računamo tudi na enodnevnih dirkah.
Tadej je po tekmi povedal, da je imel dober dan v nogah, vendarle pa se je iz kroga v krog utrujenost zaradi izjemno težkih pogojev povečevala in na koncu ni bil pri močeh za boj za prvo deseterico.

S cestno dirko članov se je zaključilo svetovno prvenstvo, prav tako pa tudi tekmovalni del za Tadeja Pogačarja v tej sezoni. Sezona je bila izredno uspešna, jutri 30. 9. 2019 ob 17. uri pa ga boste lahko pozdravili na sprejemu na Kongresnem trgu skupaj s slovenskimi junaki v odbojki in Primožem Rogličem.