Verjetno ste že opazili ali prebrali, da sem na zadnji dirki za svetovno prvenstvo v Flandriji vozil kolo Colnago povsem drugačne barve kot po navadi. Ja, skupaj z oblikovalci in razvojniki v Colnagu smo odprli projekt, kjer bi izdelali »dizajn« kolesa po mojih željah. Najprej smo iz pestre palete barv izbrali nekaj osnov. Na podlagi te izbire smo pripravili nekaj idej, kjer so bili posamezni deli kolesa »dizajnirani« s izbranimi barvnimi odtenki. Na koncu sem izbrali barvno kombinacijo, ki jo vidite na slikah. Črna, bordo rdeča in ledeno bela so barve, ki na osnovi modela Colnago V3Rs predstavljajo »moje« novo kolo.

TP_ice&fire

Ledeno bela barva na zgornjem delu kolesa predstavlja mojo glavo, ki mora v ključnih trenutkih dirke ostati »ledeno hladna« za racionalno odločanje. Rdeča pa predstavlja ogenj v nogah, ki tekom dirke pečejo in bolijo. Na zadnji vilici kolesa je moč najti tudi moj podpis. To pa še ni vse. Kolesu je bila dodana tudi novost, ki je v koraku s časom. Gre za t.i. digitalni potni list kolesa, ki je podprt z blockchain tehnologijo. Ta novost omogoča lastniku večji nadzor nad kolesom, hkrati pa otežuje krajo, saj onemogoča nadaljnjo preprodajo kolesa in njegovih delov kot originalov.   

TP_ice&fire

Colnagov partner MyLime je razvil in ustvaril oznako RFID, ki je neločljivo povezana z okvirjem kolesa in omogoča dostop do podatkov v digitalnem potnem listu kolesa prek aplikacije za pametni telefon, ki je povezana z Blockchain tehnologijo. V digitalnem okolju bodo shranjeni in vedno dostopni podatki o datumu izdelave, vgrajeni opremi, prodaji, lastniku in tako dalje. Ob prodaji kolesa novemu lastniku se prenos lastništva izvede s certificiranim postopkom podjetja MyLime. Preglednost, ki jo ponuja blockchain rešitev MyLime, bo zagotovila absolutno sledljivost in s tem tudi realno vrednost kolesa skozi čas. Kolesa fizično sicer ne bo nič težje ukrasti kot prej, vendar pa bo precej otežena njegova preprodaja, saj se podatki lastnika v sistemu lahko spremenijo le ob avtorizaciji dosedanjega lastnika, ki ima v lasti geslo za spreminjanje podatkov. Colnago tako upa, da bo implementacija omenjene tehnologije zmanjšala število kraj koles.

Foto: Colnago in lasten arhiv