Tadeju Pogačarju je uspelo kar uspe le redkim. Prva tritedenska dirka in že pred prvim prostim dnem ima odličen slovenski kolesar v žepu etapno zmago. 9. etapa letošnje dirke po Španiji je bila ena izmed težjih z ogromno višinskimi metri vzponov in spustov. Kolesarje je pred zaključnim vzponom čakal tudi daljši makadamski odsek, ki je sicer težave povzročil predvsem Miguel Angel Lopezu in žal tudi Primožu Rogliču.

»Z današnjo zmago sem izredno zadovoljen, etapa je bila zahtevna, na drugem spustu, ki je bil tehničen smo šli umirjeno, potem pa se je začela akcija. Napadom sem sicer nekoliko težko sledil, vendar sem ostal v svojem tempu. Sledil je makedamski odsek kjer sem šel na polno, na koncu zaradi težavnosti niti nismo vedeli kje je kdo. Sledil sem Quintani, kasneje je začelo še deževati, kar mi je zelo odgovarjalo. Napadel sem, kilometer in pol do cilja pa sem se zavedal, da mi bo zares uspelo priti do etapne zmage.«

je Tadej po zmagoviti etapi strnil misli za svojo spletno stran.

V skupnem seštevku je Tadej ogromno napredoval, sedaj drži 5. mesto z minuto in 42 sekundami zaostanka za Nairom Quintano. Pred kolesarji je zelo dobrodošel dan počitka, v torek pa se boj nadaljuje s posamično vožnjo na čas.