Zgornji naslov pove, da je bilo vsega lepega hitro konec in tokrat dopusta bolj malo. Vsega skupaj šest dni, ki sva jih z Urško preživela na Malti in vsaj malo z mislimi odtavala iz kolesarskega sveta. Po vrnitvi sem bil doma le nekaj dni, saj je Urška hitro odpotovala na »team building« v Verono, kjer sem se ji po nekaj dneh pridružil tudi sam. Obiskal sem jih na dan predstavitve njihove nove ekipe ALE BTC Ljubljana. Predstavitev je bila zelo lepo organizirana in upam, da bo tudi nova ekipa delovala v podobnem slogu. Sam sem imel v Veroni naslednji dan še obveznosti do novega sponzorja (več o tem decembra), potem pa naju je pot vodila še do Milana, kjer sva obiskala podjetje Colnago. Sprejel naju je lastnik podjetja Ernesto Colnago osebno in nama razkazal proizvodnjo koles ter opisal vso zgodovino podjetja. Odpeljal naju je tudi v svojo pisarno, kjer sva lahko videla del kolesarske zgodovine v slikah in artiklih. Ob zaključku obiska sva prejela tudi majhno darilo, ki naju bo spominjalo na najin prvi obisk podjetja, kjer izdelujejo kolesa, s katerimi sem dirkal že doslej in bom tudi v prihodnje.

Pot naju je iz Milana popeljala na Azurno obalo, kjer so se začeli prvi treningi in predvsem umirjene vožnje ter nabiranje kilometrov za prihodnjo sezono. Vreme je bilo na začetku tudi ob morju dokaj slabo z veliko dežja, ki ga v tem delu Evrope niso vajeni; vsaj ne v takih količinah. Zaradi tega je bilo treba nekaj treningov opraviti na trenažerju. Drugače pa so ceste in klanci tu okoli zelo lepi in kolesarske poti nadvse zanimive. Verjetno je tako videti, ker je zame to neki nov okoliš in za razliko od domačih cest, ki sem jih že neštetokrat prevozil, vse nekako novo. Tu ostaneva do začetka decembra, se za nekaj dni vrneva domov, potem pa že sledijo klubske priprave v Španiji.

Ja, pa še nekaj. Dobil sem povabili za udeležbo na dveh prireditvah in prejem dveh nagrad. Prvo, ki jo podeljuje Kolesarska zveza Slovenije za posebne dosežke v cestnem kolesarstvu, in drugo, nagrado Marjana Rožanca, ki jo podeljuje Mestna občina Ljubljana za izjemne športne dosežke. Na obe nagradi sem zelo ponosen, saj se zavedam, da je v slovenskem športu konkurenca velika in je s tem vsak tak dosežek še toliko več vreden. Organizatorjema se zahvaljujem in obenem opravičujem za mojo odsotnost.

Tadej

Foto: Osebni arhiv