Loading...

Pogačar zamenjal cesto za blato in zmagal v ciklokrosu!

Tadej Pogačar je zmagovalec druge dirke za pokal Slovenije v ciklokrosu, ki je potekala danes ob hipodromu Stožice v Ljubljani. Zvezdnik cestnega kolesarstva je v blatnih in zahtevnih razmerah po osmih krogih ugnal drugouvrščenega Luko Mezgeca in tretjega Matevža Govekarja.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil prva zvezda domače preizkušnje v ciklokrosu. Z Luko Mezgecem (BikeExchange – Jayco) sta uprizorila lep dvoboj pred številnimi mimoidočimi, ki so se zbrali zunaj označenih meja proge. Prireditev je zaradi veljavnih ukrepov v boju z epidemijo novega koronavirusa potekala brez prisotnosti gledalcev.

Krog je bil dolg 2,3 km, potekal pa je po makadamu, mivki ter travi s številnimi ovirami in stopnicami, ki so predstavljale velik izziv za tekmovalce. Skupaj je bilo v vseh kategorijah prijavljenih za slovenske razmere rekordno število tekmovalcev in sicer 126. Od tega jih je v članski konkurenci (skupaj z mlajšimi člani) tekmovalo 16.

Matevž Govekar (Tirol KTM) je bil tisti, ki je v prvih treh krogih narekoval ritem, sledila pa sta mu Mezgec in Pogačar. Nato je dvakratni zmagovalec dirke po Franciji začel stopnjevati ritem. V ospredju sta si tako skupaj z Mezgecem ustvarjala vse večjo prednostjo pred zasledovalci.

V šestem krogu je Pogačar, sicer državni prvak v ciklokrosu pred tremi leti, napravil razliko in Mezgecu ušel za 21 sekund, v sedmem in zadnjem osmem pa je mirno krmaril do cilja blatne preizkušnje in slavil s prednostjo 10 sekund pred Mezgecem in 37 pred Govekarjem.

Danes je bil idealen dan za ciklokros, drugače bi me čakal štiriurni trening. Jaz sem užival, lepa proga in super navijači. Pozimi mi je všeč spremeniti ritem in dirka kot dirka je predstavljala izziv. Bila je dobra borba z ostalimi in moral sem dati vse od sebe za končni uspeh.” je povedal zmagovalec Tadej Pogačar.

* Pokal Slovenije, Ljubljana:

  1. Tadej Pogačar(UAE Team Emirates)              59:18 (8 krogov)
  2. Luka Mezgec (BikeExchange – Jayco)            + 0:10
  3. Matevž Govekar (Tirol KTM)                             + 0:37
  4. Anže Ravbar (Adria Mobil)                               + 2:08
  5. Matic Kranjec Žagar (Calcit Bike Team)          + 2:11
  6. Mihael Štajnar (mebloJOGI Pro-Concrete)     + 3:52

2022-01-08T14:53:33+02:00
Go to Top