Hitro gre tale čas in če takole zelo na hitro povzamem za nazaj, lahko zapišem: Po zmagi na dirki Liege–Bastogne–Liege sem imel nekaj dni počitka oziroma je bilo vse skupaj dokaj mirno. Že naslednji teden pa sem bil bolj na tesno s časom, saj me je doma v Sloveniji poleg treninga čakalo veliko sponzorskih in medijskih obveznosti. Vse skupaj je nekoliko otežilo še vreme, ki mi ni šlo najbolj na roke. No, tudi to sem opravil in se vrnil v Monako, kjer sem ostal dva dni in naredil še en “konkreten” trening. Potem pa sem se odpravil v Francijo na ogled nekaterih etap letošnje Dirke po Franciji – Mont Ventoux, Andora, Pireneji, kronometer … Bilo je kar “pestro”, še posebej zato, ker potovanje naokoli v času covida ni tako enostavno. Zaprte restavracije, hoteli … vse skupaj je bilo videti tako, kot da smo “taborniki”. Veliko smo improvizirali, ampak imeli smo se lepo. Pa da ne bi kdo pomislil, da smo šli na izlet. Bilo je tudi naporno, saj smo v vseh teh dneh naredili prvi dober blok treninga v fazi priprav na TdF. Po tem ogledu sem odšel direktno na višinske priprave v Sestriere. Tule sedaj upamo na kaj boljše vreme, da bi tako opravili celoten program treningov pred naslednjimi mojimi izzivi.

Kot veste, grem od tu naravnost na Dirko po Sloveniji, ki bo od 9. do 13. junija, pa na državno prvenstvo v kronometru 17. junija. Sledi “moja” dirka – kriterij v Industrijski coni Komenda v petek, 18. junija, ter cestno državno prvenstvo v nedeljo, 20. junija. Od tu pa naravnost v Francijo na start TdF. Kar pestro bo, in če bo vse po sreči, še olimpijske igre v Tokiu in svetovno prvenstvo …

Na koncu tega javljanja: Hvala vsem vam, ki navijate doma, mi pišete in pošiljate sporočila podpore. Hvala vsem in vsakemu posebej, žal je vsem nemogoče odgovoriti, vas pa cenim in vse to mi daje še dodatne motivacije in energije. Se vidimo na cesti.

Tadej