Kako hitro čas beži. Priprave so hitro postale preteklost in že smo pred začetkom nove sezone. Trenutno smo zopet nazaj v ZAE, kjer se v nedeljo začne moja prva letošnja dirka – domači UAE Tour.

Če na kratko povzamem dogajanja zadnjih dveh mesecev in obudim spomin, smo se od 6. do 22. januarja mudili na ekipnih pripravah v ZAE. Tu se je zbrala celotna ekipa 27 tekmovalcev ter večji del preostalega osebja, ki nam pomaga pri vsem skupaj. Najprej smo bili nekaj dni v Abu Dhabiju, kjer smo imeli kar nekaj sponzorskih obveznosti, poleg tega pa smo bili vsi cepljeni z novim cepivom proti Covid-19. Tako smo bili prva ekipa v svetu, ki je prejela cepivo proti tej zelo nalezljivi bolezni. Upam, da bo to rešilo problem, ki se je pojavil v preteklem letu, saj smo kolesarji že sami med seboj pogosto v tesnih stikih. Prav tako smo redno v stiku z ostalim osebjem ekipe kot tudi preostalimi kolesarji na dirkah. Predstavljeni so bili tudi naši novi dresi za sezono 2021 ter nova kolesa proizvajalca Colnago. Ves ta čas smo seveda tudi trenirali. Na treningih sta se nam pridružila tudi dva nova člana ekipe Rafael Majka in Marc Hirschi. Temperature so bile povsem “poletne” , vzdušje v ekipi pravo in nabralo se je kar veliko kvalitetnih kilometrov. Izvedli smo tudi teste pripravljenosti in moram reči, da je celotna ekipa kljub “zimi” že kar na visokem nivoju in na pravi pred začetkom prvih dirk.

Po zaključku priprav v ZAE sem se za tri dni vrnil v Monako in od tam potem skupaj z Urško in še nekaterimi moštvenimi kolegi odpotoval na višinske priprave na Tenerife – Teide. Tu smo ostali cele tri tedne in pridno trenirali in nabirali kilometre predvsem pa tudi višinske metre. Glede na postavljene plane bo sezona kar zahtevna. Ob vrnitvi Iz Tenerifov sem še isti dan takoj odpotoval nazaj v ZAE. Tu v nedeljo začenjam svojo prvo dirko v letošnji sezoni – UAE Tour. Dirka bo imela 7 etap, od tega en ravninski 13km dolg kronometer in dve gorski etapi s ciljem na klanec – lanski Jabel Hafeet v 3. etapi in Jabel Jais v 5. etapi. Ostale etape so ravninske.

Domača etapna dirka je tudi moj prvi cilj sezone. Po postavljenem planu pa sledijo Strade Bianche in Tirreno – Adriatico. Po krajšem premoru, ki bo namenjen treningu pa še Tour of the Basque Country in Ardenske klasike, za njimi pa se že začnejo priprave na Tour.

Tadej

Foto: BettiniPhoto, Fizza, @themechacorta