Kolesarji so uspešno opravili s prvo etapo 26. Dirke po Sloveniji. Trasa je v dolžini 171-ih kilometrov vodila iz Ljubljane do Rogaške Slatine. Etapa se je začela na Kongresnem trgu, kjer je ob predstavitvi ekip za borbeno vzdušje poskrbela skupina StrojMachine. Glavnino so že od štarta pričakali prvi vzponi, kjer so v beg pustili tri slovenske kolesarje (Grošelj M., Jarc  A., Pirih A.). Pričakovano trije ubežniki niso imeli večjih možnosti za uspeh.

Prav tako je bilo pričakovati v cilju šprint večje skupine za zmago, do katerega je na koncu prišlo, vendar je vse do 5 kilometrov do cilja kazalo drugače, saj se je na zadnjih vzponih izoblikovala skupina 12-ih kolesarjev, ki je složno sodelovala in držala prednost pred glavnino. V tej dvanajsterici je bil tudi Diego Ulissi, član ekipe UAE-Team Emirates in sotekmovalec Tadeja Pogačarja

»Zelo naporen dan na koncu, vendar s strani naše ekipe kontrolirana etapa, saj smo imeli v begu Ulissija,
svoje je prispevala tudi vročina, mnogi izmed kolesarjev so imeli težave s krči.
Etapa je bila zahtevnejša kot je večina menila da bo,
v ekipi pa smo na koncu s tretjim mestom Consonnija zadovoljni.«

Tadej Pogačar, po končani etapi

Etapo je v času zmagovalca Ackermanna končalo le 53 kolesarjev, med njimi tudi Tadej Pogačar na 17. mestu. Ackermann je vodilni tudi v skupnem seštevku, v katerem je Tadej Pogačar po prvi etapi 21. Na dirki sledi četrtkova druga etapa od Maribora do Celja, ki bo kolesarje v zaključku vodila čez zahteven vzpon na Celjsko kočo.