Tadej Pogačar je sezono začel na najboljši možen način saj je že v drugi etapi dirke po Valencii premagal vse tekmece v zahtevnem vzponu “Cullera”, ki je bil dolg dobre 3 kilometre. Zanesljivo je v ciljnem šprintu prehitel zimzelenega Alejandra Valverdeja, ki je bil za mnoge prvi favorit pred etapo. Etapo je zaznamoval močan beg petih kolesarjev, ki so si privozili večjo prednost in jih je glavnina ujela šele v zadnjem delu etape.

Ciljni vzpon je sicer najbolje začel španski kolesar ekipe Caja Rujal, ki pa mu je v zadnjem kilometru zmanjkalo moči. Kasneje je “skočil” najprej Tadejev sotekmovalec Jan Polanc za njim pa tudi kolesar Ineosa Gianni Moscon. Iz zadnjega zavoja v še bolj strm tudi 20% klanec se je začel šprint, kjer je sprva najbolje kazalo Valverdeju in Teunsu, vendar je iz tretje pozicije z ogromno moči in hitrosti prišel Tadej Pogačar in zanesljivo z lepo prednostjo dobil šprint. S to zmago je Tadej prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku in oblekel rumeno majico vodilnega na dirki.

Tadej je po zaključku etape takole strnil svoje misli:

“Evo, ja, prva zmaga! Najprej bi se rad zahvalil celotni ekipi, ker to kolikor je bilo danes pomoči s strain ekipe je bilo res fenomenalno. Vsi fantje so odlično opravili svoje delo. Lepo so me pripeljali do zadnjega “klančka”, kjer pa je potem šlo na polno. Jan (Polanc) je še 800m pred ciljem poizkušal s skokom. Potem pa zaključek in ja, super, super. Upamo seveda, da obdržimo rumeno majico do konca.”