V ponedeljek, 15. junija se prične edinstvena spletna kolesarska oddaja Treniraj kot Tadej Pogačar, kjer bomo spremljali treninge Tadeja Pogačarja. Oddajo bo predvajal Siol.net in si jo bomo lahko ogledali tudi na Planetu.

V oddaji, ki bo obsegala 10 epizod, bosta Tadej in njegov trener Miha Koncilija predstavila trike uspešnih kolesarjev in skrivnosti tega, kako se pripraviti na prijetno rekreativno kolesarsko sezono. Športnim navdušencem bosta iz prve roke razkrila, kaj pomeni biti vrhunski športnik svetovnega formata in kaj vse se dogaja v zakulisju, preden se prižgejo luči zmagovalnega odra.

Tadeja bomo spremljali tudi skozi del njegovih treningov. V oddaji pa bodo predstavljene različne kolesarske trase po Sloveniji, dolge od 30 pa vse do 111 kilometrov, na katerih trenira Tadej. Prikazane bodo tudi trase, primerne za družino, dolžine okoli 20 kilometrov in brez težkih vzponov. Izkušenejši kolesarji pa bodo navdušeni nad gorskimi vzponi, saj bodo lahko primerjali svoj čas s Tadejevim.

Epizode bodo dopolnjevale kratke oddaje z nasveti, v katerih bodo strokovnjaki svetovali, kako se spopasti z izzivi, ki pestijo tako rekreativne kot tudi profesionalne kolesarje. Kot pravi Tadejev trener Miha Koncilja, “se mora ujeti ogromno dejavnikov, da postaneš tako vrhunski, kot je Tadej Pogačar”. Najpomembnejši nasvet, ki bi se ga morali držati vsi rekreativni kolesarji, je tako postopnost, poudarja Tadejev trener.

Epizode iz Tadejevih treningov bodo na Siol.net objavljali tedensko, ob ponedeljkih, sredah in četrtkih, in sicer na sklopu Sportal pod zavihkom Kolesarstvo, ogledati pa si jih bo mogoče tudi na Planetu.

K projektu Treniraj kot Tadej Pogačar v sodelovanju s Siol.net je Tadej pristopil, ker želi spodbuditi in ozaveščati skupnost o pomenu aktivnega preživljanja prostega časa. Gledalci oddaje in bralci portala Siol.net se bodo tudi sami preizkusili na predstavljenih kolesarskih trasah in se potegovali za privlačne nagrade.

Ne zamudite premiere oddaje Treniraj kot Tadej Pogačar 15. junija 2020 na Siol.net in spoznajte kaj poganja Tadeja, da nikoli ne odneha in se nikoli ne preda!