Tadej Pogačar, katerega sponzor je tudi revija IRT3000, je sklenil partnerstvo s Slovensko turistično organizacijo (STO) ter se tako pridružil številnim globalno prepoznavnim slovenskim športnikom, ki so postali ambasadorji slovenskega turizma. Promoviral bo pretežno aktivni oddih in aktivne počitnice.

V STO so sodelovanje z vrhunskimi športniki nadgradili s partnerstvom z zmagovalcem lanske kolesarske dirke po Franciji, Tadejem Pogačarjem. Poleg splošne odmevnosti njegovih uspehov jih je prepričal tudi njegov vpliv na družbenih omrežjih: število njegovih sledilcev dosega več kot 332.000, število sledilcev na Instagramu pa je v zadnjem letu poraslo za več kot 770 %. Pogačar ob tem navdušuje tudi s svojo pozitivno naravnanostjo in s ponosom predstavlja Slovenijo. Kolesarjenje pa je šport, kjer gre za neposredno povezljivost športa in turističnega produkta aktivne počitnice.

»Slogan »I feel Slovenia« mi je že od malih nog zelo všeč, je res posrečen. Vedno, ko vidim transparente in plakate, ki ga vsebujejo, pa naj bo to na dirki ali zgolj na sprehodu, se spomnim na domovino. Imamo lepo državo in prav je, da jo spoznajo tudi drugi,« je povedal Tadej Pogačar in dodal: »Sodelovanje s STO je takoj padlo na plodna tla, saj rad pripomorem k temu, da cel svet prepozna našo državo kot turistično destinacijo za aktivni oddih. Veseli me, da lahko tudi sam prispevam kamenček v ta mozaik, da ljudem povem in pokažem, kako lepa je pravzaprav Slovenija.«

»Kolesarjenje je zagotovo tisti šport, kjer gre za neposredno povezljivost športa s turističnim produktom aktivnih počitnic, ki je eden izmed najpomembnejših pri nas. V teh posebnih časih, ko bodo potovanja spet možna, bo imel izjemne priložnosti. Slovenijo aktivno promoviramo tudi na odmevnih športnih dogodkih. V zadnjih treh letih smo sodelovali pri Dirki po Sloveniji in skupaj s partnerji omogočili prenos dirke na Eurosportu in tako dosegli, da si je lepote Slovenije ogledalo več kot 30 milijonov gledalcev,« je dodala mag. Maja Pak, direktorica STO, ki si želi, da bi Tadej in drugi ambasadorji slovenskega turizma Slovenijo predstavljali kot destinacijo zdravih in aktivnih doživetij, odlično za priprave športnikov in gostiteljico odmevnih mednarodnih športnih dogodkov.

Miran Varga, IRT3000

Foto 1,2: Nino Verdnik
Foto 3-6: STO