Tadej Pogačar se trenutno mudi na klubskih pripravah v španskem obmorskem mestu Benidorm, kjer pridno nabira kilometre za svojo drugo sezono med profesionalnimi kolesarji. In ker je že v svoji krstni sezoni nanizal izjemne rezultate, so ga tudi v ekipi postavili v ospredje in na današnji novinarski konferenc predstavili plane ekipe za prihajajočo sezono 2020. Seveda so novinarji pokazali največ zanimanja prav za našega kolesarja in vprašanju na katerem »Grand Touru« ga bomo videli, se ni dalo izogniti. Tadej ima tako v načrtu za leto 2020 nastop na Dirki po Franciji.

Bo pa Dirka po Franciji samo višek prvega dela sezone. Trenutno je ekipa in vseh 28 kolesarjev in ostalega podpornega osebja zbrana na dvotedenskih klubskih pripravah v Španiji. In prav tu so v ekipi pripravili plane dirk za vse svoje kolesarje za prvi del sezone. Tadej bo tako večino meseca januarja preživel na višinskih pripravah v Južnoafriški Republiki. Njegova prva etapna dirka Tour of Valencia pa bo v začetku februarja (5.feb. 2020). Konec meseca februarja bo nastopil tudi na svoji »domači« etapni dirki UAE Tour, ki bo obenem tudi prvi cilj sezone. V mesecu marcu ga čaka etapna dirka Pariz – Nica, potem pa nekaj spomladanskih klasik v mesecu marcu in aprilu. Meseca maja, v času Italijanskega Gira, bodo sledile višinske priprave in za njimi nastop na etapni dirki Criterium Dauphine in za njim krstni nastop na Dirki po Franciji.

Na klubskih pripravah, ki ravnokar potekajo, so poleg treningov v ospredju tudi vse ostale stvari, ki sodijo zraven. Tako je Tadej te dni skupaj z ekipo strokovnjakov (op. tudi Slovencev – dr. Fonda) poizkušal izboljšati svoj položaj tako na cestnem kot tudi kronometerskem kolesu. Poleg tega so se ekipi predstavili tudi novi sponzorji, ki bodo tekmovalcem v podporo v prihodnjem letu.