V ekipi UAE Team Emirates imajo razlog razlog za “dvojno slavje”. Po slavju na domači Dirki po ZAE je namreč mladi slovenski zvezdnik podaljšal zvestobo ekipi UAE Team Emirates vse do leta 2026.

Matar Al Jabhouni, predsednik ekipe, je dejal: “Tadej je sedanjost in prihodnost moštva. Gre za mladega kolesarja, ki se je kljub zmagi na dirki po Franciji uspel spopasti s pritiskom tako velikega uspeha. Prikazal je izvrstno zbranost in odločnost, da je zmagal na dirki po ZAE, dirki, ki leto za letom raste, jasno pa je, kako pomembna je za nas. Prepričan sem, da bomo še naprej dosegali pomembne uspehe na skupni poti,” je pristavil Al Jabhouni.

Po zmagoslavju na “domači” premieri v novi sezoni je Tadej navdušeno stremel v prihodnost:
V tej ekipi se počutim kot doma: posebno vzdušje vlada med vodstvom, kolesarji in ostalimi sodelavci, v takšnem okolju pa je lepo biti. Ekipa mi izkazuje veliko zaupanja, za kar sem hvaležen. Trdo delam, da to pokažem med nastopi ob boku moštvenih kolegov. Upam, da bomo lahko skupaj imeli še več uspešnih sezon v letih, ki so pred nami.

Navdušenja nad novico o podaljšanju pogodbe pa ni mogel skriti niti Mauro Gianetti, šef ekipe in izvršni direktor UAE Team Emirates:
Veseli smo, da lahko oznanimo dodatno podaljšanje Tadejeve pogodbe z nami. Tadej močno verjame v naš projekt, kot tudi mi verjamemo v njegove sposobnosti. Že tretjič smo podaljšali njegovo pogodbo, kar kaže na njegovo predanost projektu, ki ga gradimo tukaj pri UAE. Ustvarjamo pravo skupino, enotno, z vzdušjem, kakršnega v vseh mojih letih v kolesarstvu ne pomnim. Na to sem še posebej ponosen.

Vir: UAE Team Emirates

Foto: Fizza