13. etapa na letošnji dirki po Franciji je bila za skupni seštevek izjemno pomembna, saj se je napovedoval hud boj na zaključnem vzponu, ki se je tudi zgodil. Napade so obljubljali predvsem kolumbijski kolesarji, ki pa so bili na koncu v podrejenem položaju. Etapno zmago je sicer dosegel Daniel Martinez, ki je bil močnejši v zaključku od Lennarda Kämna. V ozadju je 2 kilometra pred ciljem silovito napadel prav Tadej Pogačar, ki je strl vse tekmece za skupni seštevek z izjemo Primoža Rogliča. Hitro sta se odcepila od ostalih in začela skupaj sodelovati in nabirati prednost pred zasledovalci. Predvsem je v etapi zaostal precej Egan Bernal, ki je v etapi nosil belo majico in bil na drugem mestu v skupnem seštevku.

Tadej je z izjemnim tempom pridobil ogromno dragocenih sekund in na krasen način prišel do drugega mesta v skupnem seštevku in bele majice za najboljšega mladega kolesarja.

Po etapi je Tadej povedal: »Bil je odličen dan in zopet sem nazaj v beli majici. Zelo sem vesel da sva do cilja prikolesarila prav z Rogličem. Sodelovanje s Primožem me je seveda spomnilo na lansko Vuelto, kjer sva na 13. etapi podobno pridobivala prednost pred tekmeci na Los Machucos. V skupnem seštevku sem pridobil sekunde proti vsem kolesarjem z izjemo Rogliča. Zadovoljen sem, ekipi bi se rad zahvalil za pomoč med etapo, na svoje sotekmovalce sem ponosen.

Pred kolesarji je še 8 zahtevnih etap, sobotna etapa prinaša razgiban teren, kjer bo potrebno biti pozoren, nedeljska etapa pa pelje kolesarje na Grand Colombier, kjer se lahko nadejamo novega boja kolesarjev v skupnem seštevku in morda tudi napadov iz strani Tadeja!

Foto: BettiniPhoto©2020