Odlična nedelja je za slovenskimi kolesarji na francoskih cestah v Pirenejih. Spremljali smo izjemno napeto 9. etapo slovite Dirke po Franciji, ki je postregla s samimi presežki za Slovenijo. Etapa je bila izjemno hitra in napadalna že od samega začetka, ubežniki zaradi visokega ritma niti niso imeli dosti manevrskega prostora. Svoj pečat v etapi je izmed njih pustil Marc Hirschi. Vzponi v etapi so bili zelo selektivni. Glede na borbenost Tadeja v osmi etapi smo lahko pričakovali kakšen napad tudi v današnji etapi. In smo ga dočakali! Ne le enega, temveč vrsto napadov, ki so na kolena spravili konkurente. Na vrhu zadnjega vzpona je bil hitrejši le Primož Roglič. Sledil je zahteven spust in lovljenje Hirschija skupaj z Primožem, Bernalom in Lando. Uspelo jim ga je ujeti, nakar je sledil zahteven šprint za zaključek gorske etape. Dobro je kazalo Hirschiju, ki pa ga je z izjemno močjo v zadnjih metrih uspel prehiteti Tadej!

Po etapi je Tadej povedal: »Izjemno je zmagati v zaključku tako zahtevne etape. Kot prvo bi se želel zahvaliti odličnemu delu, ki ga je opravila ekipa tekom etape. Sem zelo vesel, v zaključku etape je bil moj cilj pridobiti čim več sekund v boju za skupni seštevek, osredotočil sem se tudi na bonuse in na koncu na ciljni šprint. Natančno ne vem kako sem zmagal v šprintu, v mislih sem imel le poganjati pedala čim močneje. Tako na prvi prost dan odhajam z etapno zmago, za ekipo že druga etapna zmaga po zmagi Kristoffa v prvi etapi. Zelo sem zadovoljen kar smo zaenkrat pokazali na Touru, z le enim slabšim dnem (7. etapa).«

Tadej je v skupnem seštevku napredoval na sedmo mesto v skupnem seštevku. Za Tadeja je etapna zmaga na Dirki po Franciji že četrta etapna zmaga na tritedenskih dirkah. Pred kolesarji je dan počitka, zatem pa dve ravninski etapi s pričakovanim ciljnim šprintom glavnine. Tadeju iskreno čestitamo za uspeh in držimo pesti v nadaljevanju dirke.

Foto: BettiniPhoto©2020