Sezone je konec in obenem se že začenja nova. Tako lahko na kratko opišem dogajanja od zadnje dirke in zaključka v Podpeči.

Pretekli teden sem skupaj s sotekmovalcem Janom Polancem odpotoval v Milano in od tam naslednji dan v Dubaj. Razlog tega potovanja je seveda ekipno srečanje, druženje in spoznavanje novih obrazov, ki so se ekipi pridružili za prihodnjo sezono. Z drugo besedo in na kratko »ekipni Team building«. Obenem pa so nas čakale določene obveznosti povezane predvsem s sponzorji. Tako smo že prvi dan zgodaj zjutraj imeli slikanje na vrhu zgradbe Emirates Headquarters poleg letališča v Dubaju. Vzrok zgodnje ure je bil v tem, da je takrat na letališču največ njihovih letal in seveda najlepša priložnost za dobro »sponzorsko« fotografijo. Še isti dan smo popoldne po kosilu odšli v moderni športni center, čigar lastnik – princ Združenih arabskih emiratov, je tudi naš sponzor. Zanimivost tega centra je, da je mogoče v prostorih nastavljati želeno nadmorsko višino, kar pomeni, da gre za neko vrsto aktivne višinske sobe, kot jih poznamo pri nas za spanje. Zanimivo je bilo tudi to, da sem hodijo na priprave nekateri alpinisti, ki potem odidejo naravnost v Himalajo osvajat najvišje svetovne vrhove. V tem centru je omogočeno tako bivanje kot treniranje na izbrani nadmorski višini. Za zaključek dneva je zvečer sledil še transfer iz Dubaja v Abu Dhabi.
Naslednji dan je bil namenjen našemu druženju, zabavi in spoznavanju ob različnih aktivnostih. Začeli smo s paint ballom in nadaljevali s streljanjem na glinaste golobe. Popoldne pa smo svoje avtomobilistično znanje poskušali pokazati na stezi za karting. Dan je minil v sproščenem in prijetnem vzdušju, ob čemer smo si nekaj časa vzeli tudi za pogovor drug z drugim, in se, vsaj pri meni in še nekaterih, zaključil še z obiskom koncerta Eminema, ki je ravno tisti večer nastopil v mestu.

Jutro naslednjega dne je bilo rezervirano za »kulturno izobraževanje« in ogled zelo impresivne stavbe muzeja Louvre. Res neverjetno, kaj vse se da zgraditi sredi puščave. Popoldne pa smo obiskali zabaviščni park Ferrari World, kjer zabave, adrenalina in smeha tudi ni manjkalo. Zvečer je sledila večerja s predsednikom kluba.

Naslednji dan sem skupaj še z nekaterimi sotekmovalci obiskal njihovo šolo (akademijo – Youth Academy), kjer smo otrokom razložili osnove kolesarjenja in jim prikazali vožnjo na spretnostnem poligonu ter jim povedali, kaj sploh mi kot poklicni kolesarji počnemo. Popoldan je bil namenjen »modi« oz. predstavitvi in pomerjanju novih dresov in oblačil, ki jih bomo nosili v prihodnji sezoni. Obenem smo imeli možnost obiskati tudi kraljevo palačo in zato lahko res rečem v slengu »NI DA NI« …, kaj vse lahko naredi denar 🙂

Na koncu lahko zapišem še, da je bilo kar »naporno«, saj je bilo aktivnosti in obveznosti kar veliko, a vse skupaj zelo prijetno in v zelo sproščenem vzdušju. Zelo okvirno smo se pogovorili tudi o planu dirk in priprav za naprej. Kaj bolj konkretno pa enkrat v prihodnje 🙂

…pa en lep pozdrav domov,

Tadej