Kje naj sploh začnem s pisanjem? Oziroma še bolje, kaj sem sploh nazadnje napisal? Ne vem, verjetno nekaj pred dirko po Franciji. Vse kar se je zgodilo od tedaj pa do danes, se mi zdi, da se je odvilo v nekaj minutah. Kaj vse sem že povedal, na koliko novinarskih vprašanj sem že odgovoril, koliko intervjujev sem imel…Ne vem, veliko, res veliko, ampak glede na splošno »covid krizo« verjetno manj, kot če bi živeli normalno. Mi je vse to težko in odveč? Ne, ni, je del tega, in to dobro razumem, samo dobro se je treba organizirati in zadeve malo razporediti po dnevih, pa gre. Dirko po Franciji ste spremljali in videli ste morda še več, kot vidi sam kolesar, ki je na dirki. Tudi mediji so dirko dobro pokrivali (tudi slovenski), in o vsem ste bili dobro informirani.

In kaj se je dogajalo po zaključku v Parizu?

Odpotoval sem na sever na svojo zadnjo dirko v sezoni, klasiko Liege-Bastogne-Liege, kjer mi je šlo tudi zelo dobro, in v finalu, kjer me je Alaphilippe v zaključku skoraj sklatil s kolesa, zasedel odlično 3. mesto, in s tem moje prve stopničke na »klasiki«. Od tod sva se z Urško po dolgem času vrnila v Monaco in tam ostala nekaj dni, zatem pa sva se za nekaj dni oglasila tudi v Sloveniji pri domačih. Malo sva se zapeljala tudi po slovenskih cestah, ni pa to bil »trening«, bolj posezonsko sproščanje na kolesu v družbi dobrih prijateljev. Pravzaprav pa sem medtem čakal na odločitev ekipe, ali bomo odpotovali k »šefom« v Dubai na sestanek s sponzorji, oziroma na poslovno druženje, kot bi temu rekli. Na koncu so zaradi »corone« vse odpovedali, sva pa z Urško to priložnost, ki se nama je ponudila, izkoristila in odpotovala v Dubai na enotedenske počitnice. Prijetno toplo vreme in morje je bilo kot nalašč za uživanje zasluženega dopusta in odklop od vsakodnevnih obveznosti. Lahko rečem, da mi je ta teden prav »sedel«, in res sva se imela lepo. Spočil sem si tako glavo kot tudi telo. Iz Dubaia sva se vrnila v Monaco, kjer pa sem, po tednu dni premora, zopet začel malo »migati«. Tam sva ostala dober teden, nato pa krenila proti Sloveniji. Na poti sva imela še nekaj obveznosti. Tako sva se najprej za dva dni ustavila v Vareseju, kjer domuje Urškina nova ekipa Michelton Scott. Tu je imela Urška z novo ekipo »trening camp«. Sam sem ta dva dneva izkoristil za obisk naše »baze«, in opravil nekaj sponzorskih obveznosti.

Obiskal sem tudi proizvodni obrat DMT, kjer so mi predstavili celoten postopek izdelave kolesarskih čevljev. Predstavili so mi tudi »moje« nove šprintarice DMT »KR TdF Tadej Pogačar Limited Edition«. Tu sem opravil tudi nekaj intervjujev in ostalih sponzorskih zadev (fotografiranje, podpisovanje…). Naslednji dan sem izkoristil za obisk sedeža podjetja Colnago. Tu sem se srečal z lastnikom podjetja Ernestom Colnagom, ki je bil mojega obiska zelo vesel. V podjetju so pripravili novinarsko konferenco, na kateri so bili prisotni vsi večji italijanski mediji. Muzeju podjetja COLNAGO, ki razpolaga z eksponati kolesarskih legend pred menoj, sem podaril svoje rumeno zmagovalno kolo, s katerim sem se vozil po Parizu. Na njem je tudi moj podpis. Vsi prisotni so bili nad tem vidno »ganjeni«, saj je to prvo Colnagovo kolo, ki je osvojilo Tour.

Pa zaključku sem se vrnil v Varese po Urško, in pot sva pozno zvečer nadaljevala proti Sloveniji. Po prihodu domov se je bilo potrebno vrniti k treningom. Vreme je bilo prvih nekaj dni še v redu, sicer so bile temperature precej nižje od tistih na Azurni obali, ko pa se je še malo poslabšalo in ohladilo, sva se zapeljala proti Primorski in tam opravila trening.Ker pa napoved ni obetala nič kaj dobrega, sva se odločila, da se vrneva v Monako, saj so tam pogoji v tem času bistveno boljši. Sedaj sva v Monaku, kjer se počasi že pripravljam na naslednjo sezono. Vremenski pogoji so trenutno ugodni in lahko ves trening opravim zunaj na kolesu, za razliko od Slovenije, kjer imate sneg, in tega tam ne bi mogel početi. Zaradi splošne »corona situacije« tudi ne vem prav natanko, kako bo s skupnimi pripravami ob koncu leta oz. na začetku naslednjega.
Toliko na hitro. Hvala vsem za navijanje, številna sporočila, čestitke in lepe želje. To me še dodatno motivira. Ostanite zdravi in pazite nase.

Tadej

Foto: BettiniPhoto©2020 in osebni arhiv