Sedemnajsta etapa na Dirki po Franciji bi bila verjetno težko še zahtevnejša kot je bila. Kolesarji so se spopadali z neverjetnimi strminami v zaključku etapa na vzponu Col de la Loze. Še pred tem je bil na sporedu dolg in težek vzpon na Madeleine. Etapo je zaznamoval izjemno močan nastop Richarda Carapaza, ki se je na zadnjem vzponu zelo dobro držal vse do napadov favoritov. Ekipa Bahrain Mclaren je že na vzponu na Madeleine etapo naredila zahtevno za vse kolesarje.

Na zaključnem vzponu po smučišču so danes trpeli prav vsi kolesarji, prav tako Tadej, ki pa se je še vedno odrezal zelo dobro in etapo končal na tretjem mestu za Lopezom in Rogličem. Pred tem je Tadej kot prvi iz glavnine kolesarjev prečkal prelaz Madeleine in osvojil nekaj točk, poleg tega pa kar precej na ciljnem vzponu in na ta način prevzel pikčasto majico za vodilnega na gorskih ciljih. Po končani etapi ima Tadej za Primožem v skupnem seštevku 57 sekund zaostanka in 29 sekund prednosti pred tretjim Lopezom. Tadej je po etapi dejal, da je z izkupičkom zadovoljen, še nikoli ni kolesaril v tako zahteven zaključek dirke, obenem pa cilj ostaja še vedno skupni seštevek.

Pred kolesarji je zopet zelo zahtevna četrtkova etapa in petkova nekoliko manj zahtevna, sledila pa bo edina vožnja na čas na letošnji Dirki po Franciji. Tadej ostaja tudi v beli majici najboljšega kolesarja.

Foto: BettiniPhoto©2020