V mojem svetu se trenutno vse vrti okoli kolesa, kolesarskih treningov in tekem, vendar kljub temu delček svojega prostega časa namenim tudi poslušanju glasbe. Ta me motivira, spravi v dobro voljo in mi omogoča da se sprostim. Spremlja me na potovanjih, ogrevanjih pred in po tekmah pa tudi doma v dnevni sobi, ko najdem kaj časa zase.

Poslušam praktično vse zvrsti glasbe, a mi je še najbližje Rap. Na moji “playlisti” se poleg tujih uspešnic najde tudi slovenski rap in med njimi rapper Drill.  Z Drillom sva bila “povezana” prek socialnih omrežjih že prej in ko me je vprašal, če bi lahko za njegov novi videospot pomagal posneti nekaj kadrov z menoj na kolesu, sem bil takoj za. Takoj, ko sem se po zmagi na Dirki po Franciji vrnil domov se je pričelo snemanje videospota. Videospot za pesem “Vrhovi in prepadi” je bil tako posnet v obalnem zaledju v okolici Rižane in Sočerge, kjer sem tiste dni tudi treniral in tako lahko brez odrekanj treningu združil oboje. Pesem “Vrhovi in prepadi” je bila sicer že izdana, vendar ni imela videospota. Sama pesem močno sovpada z mojim osebnim sloganom “Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj”, zato sem se v njej takoj prepoznal.

Besedilo pesmi govori, da nikoli ne smemo obupati pri sledenju svojim sanjam in da se moramo iz napak ter padcev naučiti ter postati še močnejši. Sreča je na strani hrabrih in le izbrani bodo padli skozi sito svojih presežkov. Z njo raper Drill sporoča, naj vsak dela to, do česar goji strast in verjame vase. Samo besedilo pesmi je motivacijske narave in ima veliko skupnega s kolesarstvom. Vrhovi in prepadi ponazarjajo vzpone in padce, ne zgolj v kolesarstvu, temveč v življenju nasploh.

Glede na omejen čas, ki nam je bil na voljo, mislim da smo posneli dober videospot s katerim smo lahko vsi zadovoljni. Uspel nam je res lep izdelek. Pesem “Vrhovi in prepadi” lahko slovenski poslušalci zasledijo na številnih radijskih postajah širom Slovenije. Tisti, ki še niste slišali pesmi oziroma videli videospota, pa si ga lahko ogledate tule:

Foto: Alen Milavec, Alan Bučar Vukšić