Četrta etapa letošnje Dirke po Sloveniji je postregla z zahtevnimi vzponi vse od štarta v Novi Gorici do cilja v Ajdovščini. Kot je že v navadi se je tudi v četrti etapi od začetka izoblikovala manjša skupina ubežnih kolesarjev, ki pa so bili brez vsakršnih možnosti za končni uspeh. Luka Mezgec si je s pobiranjem letečih ciljev utrdil pot do rdeče majice, ki jo nosi kolesar z največ zbranimi točkami. Ob prvem prehodu ciljne črte v Ajdovščini je bil ritem dirke izjemno visok, za kar je poskrbela ekipa Gazprom-RusVelo. Vse moči so usmerili v čim boljše izhodišče Vlasova, ob njih pa so si želeli položaj v ospredju izboriti tudi kolesarji UAE-Team Emirates.

Že po nekaj minutah vzpona na Predmejo so v ospredju ostali Vlasov, Visconti, Ulissi in Pogačar. Tadej Pogačar je na čelu opravljal izjemno delo za Ulissija, saj je pokrival skoke Vlasova, obenem pa je z narekovanjem tempa želel preprečiti vrnitev Chaveza, Vendrameja in Masnade. Na spustu proti Colu in naprej proti cilju v Ajdovščini se ni zgodilo nič pretresljivega, trojici zasledovalcev ni več uspelo priti do vodilnih. V ciljnem šprintu je Pogačar privlekel Ulissija, vendar je bil Giovanni Visconti tokrat hitrejši. Tadej Pogačar je etapo zaključil na tretjem mestu, četrti pa je bil Vlasov.

»V ekipi smo imeli cilj obdržati zeleno majico, kar nam je tudi uspelo. S celotno dirko sem lahko zadovoljen, je pa škoda ker je dirke že konec, saj sem se iz dneva v dan počutil boljše.«

Tadej Pogačar po kraljevski četrti etapi