Tadej Pogačar se je zopet izjemno izkazal na dirki po Valenciji, kjer je v odločilni 4. etapi osvojil prvo mesto in s tem tudi vodstvo v skupnem seštevku. Etapa je bila zahtevna že od samega začetka, saj so vse skupaj kolesarji morali premagati 5 kategoriziranih vzponov. Prvi štirje niso bili prehud zalogaj, medtem ko je zaključni vzpon predstavljal izziv prav vsakomur, saj se je cesta v dobrih petih kilometrih povzpela za kar 600 višinskih metrov.

Od začetka dirke je bil na delu v ospredju močan beg, ki je dolgo vztrajal. Zadnji izmed ubežnikov se je predal Greg van Avermaet(CCC Team), ki je popustil 3,5 kilometra pred ciljem. Kmalu zatem se je v zelo odločen napad podal Tadej Pogačar, ki si je hitro privozil nekaj deset metrov prednosti, ki jo je zadržal vse do konca. Najbližji tekmec v cilju je bil Wout Poels(Bahrain-McLaren), ki je zaostal 6 sekund. Ravno toliko znaša razlika med Tadejem, ki je v majici vodilnega in Jackom Haigom, ki je v skupnem seštevku drugi. Tadej je prevzel vodstvo tudi v seštevku za zeleno majico, obenem pa je seveda še naprej v beli majici najboljšega mladega kolesarja.

V cilju po dirki je Tadej povedal: »Danes je bila res zelo težka etapa. Ekipa Mitchelton Scott je branila rumeno majico. Spredaj je bil močan beg in približno na polovici smo jim pri lovljenju ubežnikov začeli pomagati tudi mi. Fantje so odlično opravili svoje delo in me varno pripeljali pod vzmnožje zadnjega klanca. Jan (Polanc) je v enem najtežjem delu klanca še potegnil, sam pa sem mu sledil in potem samo še dodal in nadaljeval »full gas« solo proti cilju. Seveda smo/sem zelo zadovoljen z delom celotne ekipe in tudi sam s sabo. Jutri pa upam, da majico pripeljemo do cilja!«

Pred kolesarji je v nedeljo še zaključna etapa v Valenciji, ki bo bržkone šprinterska, Tadej pa je s tem le še korak stran od osvojitve že svoje tretje profesionalne etapne dirke.