Tadej Pogačar je vendarle dočakal sprejem, kot si ga zmagovalec dirke vseh dirk tudi zasluži.  Po premiernem zmagoslavju na Dirki po Franciji v letu 2020 so načrt o sprejemu v Tadejevem rojstnem kraju žal prekrižale omejitve v povezavi s Covid-19. Letos je bila sprejemu prižgana zelena luč za izvedbo, Tadej pa je poskrbel še za dodatno veselje med navijači z ubranitvijo rumene majice in novim zmagoslavjem na Dirki po Franciji ter osvojitvijo prve slovenske medalje v kolesarstvu na olimpijskih igrah. Za omenjene uspehe so se mu navijači zahvalili z množično udeležbo in veličastnim sprejemom v Komendi.

Že sredi popoldneva so se na hipodromu v Komendi začeli zbirati prvi navijači oziroma ljubitelji kolesarstva. Tadej se je pozno popoldan na hipodrom pripeljal s kolesom v zmagoviti rumeni majici v spremstvu »svojih« mladih kolesarjev iz vrst POGI TEAM-a. Ob zvokih godbe Komenda, postrojenju velikega števila gasilskih vozil vseh okoliških gasilskih društev s prižganimi lučmi in sirenami in glasnim navijanjem zbrane množice je naposled več kot 1.500 zbranih navijačev vendarle dočakalo prihod dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji na »zmagovalni« oder domačega kraja. Pogovori, priznanja, pohvale, navijanje, kulturni program in vse kar je sledilo je bilo del prijetnega popoldneva, katerega delček lahko podoživite v spodnjem video posnetku. Tadej si je vzel veliko časa za svoje zveste navijače in jih razveseljeval s skupnimi fotografijami ter deljenjem avtogramov. Ob koncu dneva, ki mu bo večno ostal v spominu, je Tadej takole strnil svoje misli:

“To kar doživljam in vidim tu je najlepša nagrada. Pred dvema letoma smo bili že tukaj na podobnem sprejemu pred občino, ampak tako veliko ljudi danes tu na hipodromu res nisem pričakoval. Počutim se, kot sem še v Parizu na Elizejskih poljanah, kar kocine mi gredo pokonci. Komaj sem čakal, da pridem domov. In zdaj, ko vidim vse tole, vem, da se je splačalo. Tole je res nekaj neverjetnega nepozabnega.  Hvala vsem, ki ste prišli, navijali in me podpirali. Da, pretekli mesec je bil res nor. Ne morem verjeti, kaj vse se mi je zgodilo. Sem zadovoljen, vesel, zdaj pa dva tedna uživam v prostem času. Vseeno komaj čakam naslednje dirke. Glavna cilja sta zagotovo evropsko in svetovno prvenstvo. To sta vedno posebni dirki in vedno mi je v čast voziti za slovensko reprezentanco.”

Foto: Alen Milavec